achtergrondafbeelding
Psychiater - Psychotherapeut
Door de grote complementariteit van onze teamleden en door teamoverleg kunnen we mensen beter helpen, omdat we problemen vanuit verschillende invalshoeken kunnen benaderen en zo een veel bredere ondersteuning kunnen bieden.
 • Dr. Karolien Dockx:
  Psychiater en Cognitief Gedragstherapeut
  Dr. Karolien Dockx

  Dokter Karolien Dockx (°1977) studeerde in 2003 af als arts aan de KULeuven en in 2008 als Psychiater. In 2011 behaalde ze het diploma van Cognitieve Gedragstherapie aan de Universiteit Gent.
  Zij was twee jaar werkzaam in China, Shanghai waar zij ervaring opdeed met interculterele -en expat psychiatrie. Terug in België startte zij in 2009 haar carrière In Leuven in de multidisciplinaire huisartsenpraktijk De Flint waar zij nog steeds werkzaam is. Daarnaast is zij ook beleidsarts van een gedragstherapeutisch dagcentrum Zeno in het Psychiatrisch ziekenhuis St. Alexius Grimbergen. In 2010 startte zij haar praktijk in Boutersem, later werd deze uitgebreid tot de groepspraktijk ID-entiteit.
  Naast psychiatrische consultaties en individuele therapie, geeft Dr. Karolien Dockx al verschillende jaren groepstherapie en voordrachten. Binnen ID-entiteit geeft ze ACT-groepen alsook een groepsworkshop rond het omgaan met piekergedachten..
  Ze is lid van de Vlaamse Vereniging voor Gedragstherapie en erkend lid van de Vlaamse Vereniging Psychiatrie.
  Tel. 0496/107678
  drkaroliendockx@id-entiteit.be

 • Mevr. Sarah Moons:
  Klinische Psycholoog en Cognitief Gedragstherapeut
  Mevr. Sarah Moons

  Sarah Moons-Meurrens (°1974) is klinisch psychologe en vervolledigde in 2012 de opleiding cognitieve gedragstherapie aan de KULeuven. Na het behalen van haar diploma als klinisch psychologe in 2002 werkte zij enkele jaren binnen de geestelijke gezondheidszorg zoals in het UZLeuven en PC Ziekeren te Sint-Truiden.
  Gezien haar grote interesse in de balans tussen werk en psychisch welzijn, ging zij in 2006 als psychologe bij de Vlaamse dienst voor beroepsopleiding en arbeidsbemiddeling (VDAB) aan de slag. Als psycholoog bij de VDAB heeft Sarah ondertussen heel wat ervaring opgebouwd op het vlak van HR screeningen, competentie-bepalingen, individuele en groep coaching , het voeren van functioneringsgesprekken en andere algemeen leidinggevende taken. Als klinisch psycholoog is ze ook altijd geïnteresseerd gebleven in het op een nauwere en intensievere manier kunnen begeleiden van personen met psychische moeilijkheden vanuit een therapeutisch kader. Ze startte dan ook met de opleiding gedragstherapie en begon in 2008 als zelfstandig gedragstherapeut te werken in bijberoep. Ze deed onder andere therapeutische ervaring op binnen twee groepspraktijken.
  Sinds 2013 ziet Sarah cliënten in haar praktijk thuis te Bierbeek. Ze is ook freelance gedragstherapeut voor The Human Link in Antwerpen, waarvoor zij cliënten opneemt uit regio Leuven. Daarnaast werkt ze voor de groepspraktijk ID-entiteit. Ze is gespecialiseerd in de behandeling van stress, burn-out, gebrek aan zelfvertrouwen of assertiviteit, faalangst, angsten, dwang en fobieën, stemmingsstoornissen, trauma en rouwverwerking, identiteit of persoonlijkheidsproblemen. Ze behandelt jongvolwassenen en volwassenen vanuit een ruim gedragstherapeutisch kader met inbegrip van schematherapie en acceptance en commitment therapie (ACT).
  Sarah is lid van de BFP (Belgische federatie van psychologen), VVKP (Vlaamse vereniging van klinisch psychologen en de VVGT (Vlaamse vereniging voor gedragstherapie). Haar erkenningsnummer bij de Psychologencommissie is 742107980.
  Voor vragen of informatie kan u haar steeds bereiken op het nummer 0496/707751 of via mail: sarahmoons@id-entiteit.be.

 • Mevr. Josine Stouten:
  Systeemtherapeut - Narratieve therapeut - EFT-therapeut
  Mevr. Josine Stouten

  Josine Stouten werkt als individueel- en als relatietherapeute in onze praktijk. Ze werkt vanuit een systeem therapeutisch kader, aangevuld met opleidingen in de Narratieve Therapie en EFT.
  Systeemtherapie gaat ervan uit dat we ons leven vorm geven, niet op een eiland, maar in interactie met familie, vrienden, collega’s, etc.… Daar ligt dus ook de sleutel naar verandering, waarbij we oplossingsgericht te werk gaan en samen een perspectief creëren. 1
  Haar therapeutisch werk kristalliseerde zich rond vastgelopen relaties, verlies, ziekte, verdriet, eenzaamheid. De partner is natuurlijk de belangrijkste andere voor veel mensen. Problemen in de persoonlijke sfeer lokken problemen in de relatie uit en vice versa. 2
  Richting geven de persoonlijke waarden en normen in verhouding tot de gemeenschap. Zo bouwen we ons leven uit. We hebben vertrouwen in onze eigen (on)gekende vaardigheden om nieuwe mogelijkheden te zien waarmee we met onze problemen kunnen omgaan. Narratieve therapie wendt de kracht van persoonlijke verhalen – die niet langer op de voorgrond staan – aan om mensen de zin van hun persoonlijk leven te laten (her)ontdekken. Dit veronderstelt een samenwerkende en sterker makende aanpak. 3
  De stuwende kracht van emoties in de partnerrelatie is alom. Maar emoties kunnen ook leiden tot verbindingsbreuk en ontwrichtende relatiepatronen. Emotionally Focused Therapy werkt aan relatieherstel door met partners emotionele ervaringen opnieuw door te werken en daardoor nieuwe emotionele respons uit te lokken die de basis vormt voor een nieuwe veilige hechting. 4

  Josine werkt ook in het Mobiel Team GGZ Leuven-Tervuren (UPC KU Leuven Campus Kortenberg) en in haar eigen thuispraktijk.
  1 Systeem therapeutische opleiding aan ‘Instituut Korzybski International’, Brugge van 2002 tot 2006
  2 Partnerrelatietherapie aan de Interactieacademie, Antwerpen van 2013-2014
  3 Narratieve therapie aan de Interactieacademie, Antwerpen van 2014-2016 en aan ’The Institute of Narrative Therapy’, London van 2017-2021
  4 Emotional Focused Therapy aan ‘EFT Belgium’ vanaf 2022

  Ze is lid van BVRGS (Belgische vereniging voor Relatietherapie, Gezinstherapie en Systeemcounseling) en EFTA (European Family Therapy Association). Ze is geregistreerd psychotherapeut bij de Christelijke Mutualiteit en de Liberale Mutualiteit.
  Voor vragen kan u haar steeds bereiken op het nummer 0471/11.74.52 of via mail josinestouten@id-entiteit.be

 • Mevr. Chiara Dua:
  Klinisch Psycholoog, Cognitief Gedragstherapeut en DGT-therapeut
  Mevr. Margaux Sageot

  Chiara (°1985) studeerde in 2009 af aan de KULeuven als klinisch en gezondheidspsycholoog (optie volwassenen). In het kader van haar laatstejaarsstage in een Centrum Geestelijke Gezondheidszorg deed zij ervaring op in het ambulant werken met (jong)volwassenen. Tussen 2010 en 2019 was zij werkzaam binnen Beschut Wonen en het Mobiel Team van Aarschot. Hier bouwde zij heel wat psychiatrische expertise op onder andere rond persoonlijkheidsproblematieken, dubbeldiagnoses en multi problem problematieken. Sinds 2019 is zij naast haar werk bij ID-entiteit werkzaam in het psychiatrisch ziekenhuis Sint-Alexius te Grimbergen op de afdeling Zeno, waar zij psychologe is van de DGT behandelgroep.
  Chiara volgende na haar basisopleiding tot klinisch psycholoog een postgraduaatopleiding tot cognitieve gedragstherapeut aan de KULeuven. Ze behaalde tevens niveau 1 in de Attachment-based Family Therapy (ABFT) en behaalde een certificaat als therapeut in de Dialectische Gedragstherapie (DGT).
  U kunt bij Chiara terecht voor individuele therapie rond angstklachten, stemmingsproblemen, gebrek aan zelfvertrouwen, moeilijkheden met probleemoplossende vaardigheden en ruimere levensfase gebonden problemen zoals scheiding en andere verlieservaringen. Ook met problemen of een diagnose binnen de persoonlijkheid, hechtingsproblemen, bindingsangst, problemen in de emotieregulatie of intermenselijke vaardigheden kan u bij haar terecht. Aanmeldingen kunnen gebeuren op eigen initiatief, via doorverwijzing of als nazorgtraject na opname in een psychiatrisch ziekenhuis.
  Chiara geeft individuele therapie vanuit een gedragstherapeutisch kader waarbij een transparante en constructieve samenwerking tussen de cliënt en de therapeut centraal staan. Binnen deze therapeutische relatie wordt er samen uitgezocht hoe problemen en klachten ontstaan zijn en wat ze momenteel in stand houdt. Een goed evenwicht tussen openheid tot verandering en bereidheid tot acceptatie zijn hierbij van groot belang. Chiara maakt vaak gebruik van (huiswerk-)opdrachten om de vooropgestelde doelen te bereiken. Er is daarbij, indien relevant, steeds ruimte om het cliëntsysteem (partner, kinderen, andere gezin- en familieleden of belangrijke anderen) te betrekken.
  Chiara is lid van de Vlaamse Vereniging voor Gedragstherapie, vzw DGT Vlaanderen en van de Psychologencommissie (erkeningsnummer 852118613).
  Voor vragen of aanmeldingen kan u haar steeds bereiken op het nummer 0498/619451 of via mail: chiaradua@id-entiteit.be

 • Mevr. Margot Van Steenwinckel:
  Klinisch Psycholoog en Cognitief Gedragstherapeut
  Mevr. Margot Van Steenwinckel

  Margot (1992) studeerde af als klinisch psycholoog (optie biologische psychologie) aan de Vrije Universiteit Brussel (2017). Tijdens haar opleiding liep zij stage in het Universitair Ziekenhuis Brussel te Jette. Dit op de psychiatrische afdeling en in het expertisecentrum voor volwassenen met een ontwikkelingsstoornis (EVO). Sport in al zijn facetten heeft haar ook steeds gefascineerd. Tijdens het schrijven van haar masterproef heeft Margot ervaring opgedaan met het toepassen van motivationele en biofeedback technieken bij een topsportatleet. Doorheen de jaren vergaarde Margot ervaring in verschillende praktijken te Groot-Bijgaarden en Haaltert. Verder volgt zij de opleiding tot gedragstherapeut aan de Universiteit Gent. Als psycholoog is zij uiterst gemotiveerd om zich voor ieder individu ten volle in te zetten. Respect voor ieder individu in en buiten een professionele setting, en een begeleiding op maat zijn factoren die Margot hoog in het vaandel draagt. In de begeleiding die zij geeft, is haar doel om iedereen zo adequaat mogelijk te begeleiden. Margot is aangesloten bij de Psychologencommissie (erkenningsnummer 922117836) en bij de Vlaamse Vereniging van Klinisch Psychologen (VVKP). Voor vragen kan u haar steeds bereiken op het nummer 0497/83.13.24 of via mail: margotvansteenwinckel@id-entiteit.be

 • Mevr. Celeste Lenskens:
  Klinisch Psycholoog en Schematherapeut
  Mevr. Celeste Lenskens

  Celeste (°1998) studeerde af in 2022 als klinisch psycholoog (optie: volwassenen en ouderen) aan de KULeuven. Haar stage liep ze in het psychiatrisch ziekenhuis Sint-Alexius te Grimbergen op de afdeling Zeno, waar ze voornamelijk stemmingsstoornissen behandelde met schematherapie en interventies uit de Acceptance and Commitment Therapy.
  Bij Celeste kan u terecht voor individuele therapie wanneer u last heeft van angsten, u zich depressief voelt, stress- en spanningsklachten ervaart, gebrek aan zelfvertrouwen of assertiviteit heeft, moeilijkheden ondervindt met emotieregulatie of nood heeft aan traumaverwerking.
  Ze werkt voornamelijk vanuit een gedragstherapeutisch en cliëntgericht kader en integreert hierin elementen van schematherapie en Acceptance and Commitment Therapy.
  Ze geeft individuele therapieën waar ze het erg belangrijk vindt de cliënt vanuit zijn/haar belevingswereld te begrijpen en zo samen aan de slag te gaan om klachten te verminderen en de levenskwaliteit te verhogen.
  Voor vragen of aanmeldingen kan u haar steeds bereiken op het nummer 0470/047417 of via mail: : celestelenskens@id-entiteit.be

 • Mevr. Lien Paredis:
  Klinisch psycholoog en Psychoanalytisch therapeut i.o
  Mevr. Lien Paredis

  Lien (°2000) studeerde af in 2023 als klinisch psychologe (optie volwassenen en ouderen) aan de KU Leuven. Ze liep stage in het psychiatrische ziekenhuis van Kortenberg (UPC KU Leuven). Daar deed ze diagnostiek op de afdeling Lodewijk en gaf ze therapie op de afdeling KLIPP (klinische psychodynamische therapie bij persoonlijkheidsmoeilijkheden).
  Het bieden van een veilige context, een behandeling op maat van de patiënt en een open blik zijn voor Lien erg belangrijke waarden in therapie. Je kan bij haar terecht voor individuele therapie rond depressieve of angstige gevoelens, bij twijfels rond zelfbeeld en identiteit, hechtingsmoeilijkheden, interpersoonlijke problemen alsook voor minder duidelijk afgelijnde psychische klachten. Lien werkt vanuit een psychodynamisch kader waarbij het doel is om samen te zoeken naar de oorsprong en de betekenis van deze symptomen. Hierbij ligt de nadruk op wat deze symptomen in het heden bij jou uitlokken, maar ze worden ook vanuit een breder levensverhaal geïnterpreteerd. Er wordt veel waarde gehecht aan het verkennen van de relaties die je hebt, zowel met anderen als met jezelf. Daarbij zal ook worden stilgestaan bij onbewuste patronen die een invloed kunnen hebben op jouw denken, voelen en gedrag. Door bewustwording van deze patronen te vergroten, kan de deur geopend worden naar positieve verandering. Samen wordt er gewerkt naar het ontwikkelen van nieuwe en meer aangepaste manieren van omgaan met uitdagingen. Dit proces kan leiden tot diepgaande persoonlijke groei en een beter begrip van jezelf.
  Lien is aangesloten bij de Psychologencommissie en bij de Vlaamse Vereniging van Klinisch Psychologen (VVKP).
  Voor vragen of aanmeldingen kan u haar steeds bereiken op het nummer 0456/358647 of via mail: : lienparedis@id-entiteit.be

 • Mevr. Jolien Mertens:
  Klinisch psycholoog en Counselor in existentieel welzijn i.o
  Mevr. Celeste Lenskens

  Jolien (°1996) was al lange tijd gefascineerd door de humane wetenschappen en behaalde in 2019 haar diploma communicatiewetenschappen. Na het voltooien van deze studie besloot ze psychologie te gaan studeren, omdat ze merkte dat het werken met mensen en hun ondersteunen in hun weg naar psychisch welzijn beter bij haar paste. In 2023 rondde ze haar opleiding als klinisch psycholoog (optie: volwassenen en ouderen) aan de KU Leuven af.
  Tijdens haar opleiding liep ze stage in het psychiatrisch ziekenhuis Sint-Annendael in Diest, waar ze zowel op de afdeling gerontopsychiatrie als op een ambulante afdeling voor 60-plussers met psychische en geheugenproblemen heeft gewerkt. Hier werkte ze vooral met mensen met stemmingsstoornissen, angstproblematiek en spanningsklachten. Tijdens haar stage heeft ze ook ervaring opgedaan met compassiegerichte therapie (CFT) en Acceptance and Commitment Therapy (ACT). Daarnaast ontwikkelde ze tijdens haar opleiding een sterke interesse in existentiële psychologie. Deze benadering richt zich op thema's als zingeving, autonomie en verbondenheid, levens- en doodsangst, schaamte en authenticiteit. Ze heeft ook waardevolle ervaring opgedaan als vrijwilliger bij het inloophuis Reakiro, een organisatie die ondersteuning biedt aan mensen met een euthanasiewens. Deze ervaring heeft haar begrip op het gebied van existentiële psychologie verder verrijkt. Om zich verder te verdiepen in dit vakgebied, zal ze in september beginnen aan de jaaropleiding voor het getuigschrift 'Counseling in existentieel welzijn'. Jolien is aangesloten bij de Psychologencommissie (erkenningsnummer 962138368) en bij de Vlaamse Vereniging van Klinisch Psychologen (VVKP).
  Voor vragen of aanmeldingen kan u haar steeds bereiken op het nummer 0493/426692 of via mail: : jolienmertens@id-entiteit.be